Ana Sayfa
Aday Öğrenci

Neden Biz?

SAÜ İşletme Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren İşletme Bölümü 1993 yılından beri alanında uzman akademik kadrosu ve iş dünyası ile işbirliği kapsamında girişimcilik ve yöneticilik bilgi ve becerileriyle donatılmış insan kaynağı yetiştirmektedir.

Deneyimle ve Uzman Akademik Kadro

Türkçe ve İngilizce Lisans, Tezli Yüksek Lisans ve Doktora (Muhasebe Finans, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon), İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (örgün ve uzaktan) eğitimi veren bölümümüz tecrübeli ve alanında uzman akademik kadrosu ile Türkiye'nin önde gelen İşletme bölümlerindendir. 

İş dünyası İle İşbirliği

Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem vermektedir. Bölümümüz Sakarya şehri ve çevresindeki sanayi ve ticaret sektöründeki şirketler ve ilgili kurumlar ile iletişim ve işbirliği içindedir. Bölümümüzde uygulanan isteğe bağlı 7+1 eğitim modeli kapsamında dileyen öğrencilerimiz bir dönem boyunca bir işletmede staj yaparak iş tecrübesi kazanmakta, böylece mezuniyet öncesi iş dünyasını tanımakta ve iş sahibi olma fırsatları artmaktadır. Ayrıca lisansüstü programlarda farklı sektörlerden iş insanlarının bizzat katılımlarıyla, sektörün iş gören ihtiyaç ve beklentilerine göre içerikleri oluşturulmuş “Sektör Dersleri” öğrencilere seçimlik ders olarak sunulmaktadır. 

Bölüm İstihdam ve Kariyer Olanakları

Sakarya Üniversitesi İşletme bölümü mezunları kamu ve özel sektör kuruluşlarında müfettişlik, hesap uzmanlığı, kontrolörlük vb. görevler yanında ulusal ve uluslararası çapta faaliyet gösteren işletmelerin finans, muhasebe, yönetim, pazarlama, satış, üretim ve insan kaynakları departmanlarında meslek elemanı ve yönetici olarak çalışma imkânına sahiptirler. Bağımsız iş kurabilme ve girişimcilik nitelikleri kazanan bölüm mezunlarının serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak da çalışmaları mümkündür. Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci İşletme bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.

Çift Anadal Programı (ÇAP) ile Çift Diploma imkânı

İşletme Bölümünün, Fakültemizin diğer bölümleri olan İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Yönetim Bilişim Sistemleri ile Çift Ana dal Programı (ÇAP) anlaşması mevcut olup, öğrencilerimizin iki diploma ile mezun olma imkânı bulunmaktadır. Öte yandan bölüm öğrencilerimiz diğer bölümlerin Yandal Programlarını tamamlayıp ilgi duydukları başka bir lisans programı kapsamında belirli bir konuya yönelik olarak bilgi ve görgülerini arttırma imkânına sahiptir.

Yabancı Dilde Eğitim ve Uluslararasılaşma Vizyonu

İngilizce İşletme Bölümü öğrencileri İngilizce hazırlık eğitimden sonra derslerinin tamamını İngilizce olarak almaktadırlar. Türkçe program için ise isteğe bağlı İngilizce hazırlık ve bölüm derslerinin bir kısmını İngilizce alma imkânları mevcuttur. Tamamen İngilizce eğitim imkânı sunan ya da kısmi olarak bazı derslerin İngilizce verilmesini sağlayan programlarımız sayesinde fakültemize ve bölümümüze uluslararası öğrenciler yoğun bir şekilde ilgi göstermektedirler. Ayrıca Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programları kapsamında çok sayıda üniversite ile anlaşmamız bulunmaktadır. Uluslararasılaşma yolunda hızla ilerleyen İşletme fakültemiz, 2014 yılından bu yana dünyanın seçkin İşletme okullarını akredite eden AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) ile akreditasyon sürecini tamamlayarak üyelik hakkını kazanmıştır.