Ana Sayfa
Mezunlar
Mezunlarımız Anlatıyor

Mezunlarımız

Bilge KATANALP / Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi /Arş. Gör. Dr.

2011 yılında Sakarya Üniversitesi İşletme bölümünde eğitimime başladım. Hocaların iletişimi ve öğrencileri üzerindeki emekleri inanılmazdı. Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü özellikle Maliyet Muhasebesi alanında çok iyi seviyede eğitim veriyor. Bunu farklı kurumlara gittiğimde veya farklı kurumlardan aynı bölüm mezunu öğrenciler ile karşılaştığımda çok daha net anlıyorum. Akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilere çok değerli destek ve öneriler ile yönlendirmelerde bulunuluyor ve kendilerini geliştirmeleri için ciddi kaynak paylaşımı yapılıyor. İyi ki Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum diyorum.

Melisa UZEL / Mehtap Mutfak Eşyaları San ve Tic A.Ş. İhracat Uzmanı

2015 yılında Sakarya Üniversitesi İşletme bölümünde lisans programıma başladım ve 2019 yılında eğitimimi tamamladım. Eğitimim süresince üniversitemizin sağladığı bir çok imkandan yararlanmaya çalıştım. 2017 yılında gönüllü staj desteği ile bir Sabancı Grup Şirketi olan TeknoSA firmasında Muhasebe Stajyerleri olarak görev aldım. Üniversite mezuniyetimden sonra şuan aktif olarak çalıştığım firmada İhracat Uzman Yardımcısı olarak görev almaya başladım. 2022 yılında İhracat Uzmanı olarak terfi aldım. Aktif olarak aynı görevimle çalışmaya devam etmekteyim. Öğrenim hayatımda aldığım birçok dersi iş hayatımda uygulama fırsatı buldum. Seçmiş olduğum bölüm ve bölümden aldığım verim sayesinde birçok farklı sektör ve alanda çalışma fırsatım olabileceğini keşfettim. Aldığım eğitim kariyerimin başlangıcı için yeterli oldu ve kendimi geliştirerek daha iyi yerlere gelmeme yardımcı olup vizyonumu geliştirdi.

Elif Ebrar İNCE / Patika Global Teknoloji / Bütçe ve Raporlama Uzmanı

2019 yılında Sakarya Üniversite İşleme bölümünden mezun oldum. Kariyerime perakende sektörünün öncü firmalarından olan LC Waikiki şirketinde Store Merchandiser olarak başladım. LC Waikiki şirketindeki üç yılımın ardından Mavi Jeans firmasına Alokasyon ve Planlama uzmanı olarak geçiş yaptım. Bu yıllar içerisinde aldığım sertifika ve kursların ardından Patika Global Teknoloji firmasında bütçe ve raporlama uzmanı olarak görev almaktayım. Bu süreçte öğrenim gördüğüm bölümün katkılarını fazlasıyla hissettim.

Kübra ÇALIŞKAN / Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü / Araştırma Görevlisi

2012-2016 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü lisans programını tamamlayarak mezun oldum. Akademik bir kariyer hedeflediğim için mezun olduğum yıl Sakarya Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı’nda yüksek lisans programına başladım ve 2019 yılında eğitimimi tamamladım. Bu süre zarfında Sakarya Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaya başladım. 2019 yılında Sakarya Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı’nda başladığım doktora eğitimine devam etmekteyim. Sakarya Üniversitesi'nde farklı disiplinlerden aldığım eğitim, akademik çalışmalarımda multidisipliner araştırma yaklaşımıyla hareket etmeme olanak sağladı.

Esra KANAL / Beşiktaş İlçe Sağlık Müdürlüğü / İnsan Kaynakları Sağlık Memuru

2021 yılında DGS ile Sakarya Üniversitesi işletme bölümüne geçiş yaparak 2023 yılında lisans eğitiminden mezun oldum. Akademi hayatımın büyük bir bölümü sağlık alanına odaklı idi.2023 yılı KPSS atamaları ile beraber ilçe sağlık müdürlüğünde görev almaya başladım. Bu süreçte aldığım eğitimler doğrultusunda stratejik düşünebilmeyi ve ilerlemeyi, analitik yeteneğimi geliştirerek süreçleri ilerletmeyi ve analiz konusunda gereken yetkinlikleri kazandım. Sosyal ilişkiler, problem çözme noktasında aldığım seminerler, sertifikalar katkı sağladı. Motivasyon, sürekli öğrenme ve gelişme, iyi iletişim becerileri, disiplinli çalışmayı kendime uyarlayarak akademik konusunda yüksek lisans ve birçok hedefi gerçekleştirme bünyesinde ilerliyorum.

Cem ERDEM / Dijital Esnaf

2014 yılında Sakarya Üniversitesi İşletme bölümüne girdim 2019 yılında mezun oldum. Kısa bir süre iş hayatını denedim ve 2021 yılında yine sakarya üniversitesinde pazarlama yüksek lisans programına katıldım. Fakültede edindiğim bilgileri ticaret yapma hevesimle birleştirerek aynı yıl e-ticaret ile uğraşmaya başladım. Şu an aktif olarak e-ticaret ve sosyal medya danışmanlığı yapıyorum. Geriye dönüp baktığımda, fakültenin bana kattığı organizasyonel bakış açısı, analitik düşünebilme, işbirliği kurma ve en önemlisi girişimcilik gibi becerileri şu an hayatımın her alanında kullanıyorum.